Stedendriehoek

Duizend bomen geplant op Landgoed Beekzicht te Voorst

Landgoed Beekzicht heeft de handen ineengeslagen met website bouwplatform Mach3Builders, de adviseurs van Bosgroepen, en actiegroep Life Terra om duizend bomen te planten. Op donderdag 18 en vrijdag 19 maart plantten zij berken, eiken, linden en verschillende andere boomsoorten die het drassige gebied weer doen opbloeien.

De boomplantactie nabij de Zutphenseweg is een initiatief van Mach3Builders, opgezet door oprichter Wouter Onis. Hij kwam in contact met Sven Kallen van Life Terra en zag direct mogelijkheden. “Ik wilde iets doen naast websites maken, iets wat niets te maken had met geld verdienen. Iets wat goed is voor mijn kinderen en later ook voor mijn kleinkinderen. Door voldoende bomen te planten hebben we een positief effect op deze aarde.” Samen met enkele partners van Mach3Builders — voor de gelegenheid omgedoopt tot Mach“Tree”Builders — wil hij de komende tijd doorpakken en nog veel meer bomen planten.

Gerard Koopmans van Bosgroepen was erg te spreken over het project. “Voor ons als Landgoed Beekzicht is het fantastisch om te zien dat bedrijven zich het wel en wee van bos en klimaat aantrekken. Ik ben ontzettend blij met dit initiatief. We zullen dit op alle mogelijke initiatieven ook blijven faciliteren. Ook vanwege het educatieve element, dat is voor mij heel belangrijk.”

Burgemeester Jos Penninx

Ook de burgemeester van Voorst, Jos Penninx, kwam tijdens de gezamenlijke lunch op Boerderij de Kolke de bomenplanters een hart onder de riem steken. “Een initiatief zoals dit is kenmerkend voor onze samenleving en waar wij voor staan: verbinding. Dan kan het commerciële uitgangspunt gekoppeld worden aan verbreding.” Ook plantte de milieubewuste burgemeester zelf een kleine eik. Zo droeg ook hij zijn steentje bij aan het nationale plan om 37.000 hectare bos te bewerkstelligen.