112

Dode bij brand in verzorgingshuis Vaassen

Bij een brand in zorgcentrum De Speulbrink in Vaassen is een man donderdagavond overleden. Drie anderen raakten gewond. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatsen. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen maar deze hoefde niet ter plaatse te komen. 

Rond de klok van 21.00 zou er een brand zijn uitgebroken in een van de woningen van het zorgcomplex. Omdat het brandalarm afging ging het zorgpersoneel op onderzoek uit waarna zij de brand ontdekte evenals het slachtoffer. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en al snel stond het parkeerterrein voor de hoofdingang van het zorgcentrum aan de Brunholdplaats afgeladen met hulpdiensten.

Een man zou daarbij zijn overleden. De politie kon nog niet melden of het overleden slachtoffer ook om een bewoner gaat. Volgens woordvoerder van de veiligheidsregio René van der Neut ging het om een kleine brand die snel onder controle was, mede dankzij optreden van het personeel. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

In De Speulbrink zitten appartementen voor alleenwonenden en aanleunwoningen voor alleenstaanden en echtparen, allen voor ouderen met een zorgvraag.  Meerdere van deze woningen werden uit voorzorg ontruimd. Later op de avond mochten zij weer terug naar hun woning.