Stedendriehoek

DNIJ teams skeeleren in Biddinghuizen 24 uur onafgebroken voor stichting KIKA

APELDOORN – Op 1 en 2 september skeelerden DNIJ veteranen en jeugd voor het goede doel in Biddinghuizen. Hiermee wilden ze geld ophalen voor stichting KIKA ( kinderen kankervrij ). 47 teams van diverse schaats en skeelerverenigingen uit Nederland hadden zich ingeschreven voor deelname aan dit event dat vrijdag 1 september om 15.00 uur van start ging en pas 24 uur later zou eindigen.

De weersomstandigheden konden niet beter. Het was zonnig en droog gedurende het hele evenement.
Dag en nacht werd er door geskeelerd om hiermee zo veel mogelijk geld op te halen bij de sponsoren om hiermee de stichting financieel te steunen.
Er werd door de gezamenlijk deelnemende teams ruim € 101.000,00 bij elkaar geskeelerd.
Hiermee was de stichting uiteraard zeer blij. De vertegenwoordiger van de stichting hield het dan ook niet droog tijdens zijn dankwoord en was zichtbaar ontroerd.
DNIJ wilde graag meedoen aan dit evenement dat jaarlijks terugkeert en vaardigde een tweetal teams af. Hiermee onderstreept DNIJ zijn intentie om maatschappelijke betrokken te zijn met onder andere deze stichting. In 2014 skeelerde ook al een team van DNIJ binnen 24 uur rondom het IJsselmeer en markermeer, een tocht van 360 km . Aan dit evenement was destijds de Nierstichting verbonden die eveneens een aanzienlijk bedrag in ontvangst kon nemen.
Het jeugdteam van DNIJ ingeschreven onder de naam ‘’ betonhappers’’ als ook het jonge veteranenteam bestonden uit 5 DNIJ sportfanaten. Overdag werden er per persoon 4 ronden van 3 km afgelegd. In de nachtelijke uren werd er per persoon een uur geskeelerd zodat de overige teamleden konden slapen.
Op het terrein van Flevonice in Biddinghuizen was het een gezellige en sportieve sfeer. Het midden terrein, omgedoopt tot camping gaf een verbroederend beeld. Onder de deelnemers heerste er natuurlijk ook een sportieve competitie wie de meeste ronden zou kunnen afleggen en wie de snelste tijd kon realiseren op het 3 km lange parcours.
Naast de sportieve deelnemers van team DNIJ waren ook een aantal ouders meegereisd om de catering te verzorgen zodat de het de sporters tijdens de 24 uur het aan gezonde en energierijke voeding niet zou ontbreken. Ook zorgden zij er voor dat het juiste aantal ronden werd bijgehouden en de volgende deelnemer weer tijdig klaar stond om het estafette stokje over te nemen.
Uiteindelijk finishten de teams van DNIJ op de 6e en 14e plaats van de 47 teams die hadden deelgenomen.
Alle DNIJ deelnemers konden na afloop bloemen in ontvangst nemen en werden door de organisatie en supporters gefeliciteerd met de geleverde prestatie.
Voor volgend jaar overweegt DNIJ met een nog groter team deel te nemen aan dit prachtige evenement.