Stedendriehoek

De paklijst voor wintersport 2021

Ben jij helemaal weg van skiën of snowboarden? Dan ga je waarschijnlijk ieder jaar wel op wintersport. De meeste mensen die dit doen, reizen met de auto af naar een wintersportgebied. Begrijpelijk, want voor zo’n vakantie moet je van alles meenemen. In een auto kun jij alle spullen vaak makkelijk kwijt. Omdat je zoveel mee moet nemen op wintersport, vergeet je vast weleens iets.. Dit wil je uiteraard voorkomen. Met deze paklijst voor wintersport 2021 vergeet jij nooit meer iets mee te nemen op wintersport.

1. Ski’s/snowboard en toebehoren
Als je regelmatig op wintersport gaat, heb je mogelijk eigen ski’s of een eigen snowboard. Logisch, want je bent dan goedkoper uit dan wanneer je ze telkens huurt. De meeste mensen vergeten hun ski’s of snowboard niet mee te nemen. Vaak gaat dit als eerste de auto of de dakkoffer in. Vergeet ook niet toebehoren als de skistokken schoenen, helm en een bril in te pakken.

2. Warme kleding
Naast de toebehoren voor het skiën of snowboarden, moet jij ook genoeg kleding meenemen. Je doet er goed aan vooral warme kleding mee te nemen op wintersport. In de wintersportgebieden is het doorgaans namelijk niet bepaald warm. Vergeet ook niet speciale ski- of snowboardkleding in te pakken. Zonder deze kleren krijg jij het namelijk flink koud op de piste.

3. Slaapspullen
Moet je zelf spullen voor het slapen meenemen tijdens jouw wintersportvakantie? Pak dan in ieder geval een dikke slaapzak in. Zo weet je zeker dat je het ’s nachts niet koud krijgt. Daarnaast is een luchtbed ook aan te raden. Wil jij comfortabel slapen en daarnaast niet veel tijd steken in het realiseren van een slaappek? Kies dan voor een luchtbed met ingebouwde pomp.

4. Wel of geen fiets?
Je hebt ongetwijfeld weleens mensen met een fietsendrager op het dak zien rijden in een wintersportgebied. Het kan handig zijn om fietsen mee te nemen op wintersport. Dit is alleen het geval als je ver van de pistes verblijft. Je hoeft je dan niet telkens met de auto te verplaatsen. Veel mensen vinden het daarnaast leuk om in de berg- en heuvelachtige omgeving te fietsen. Denk jij dat je geen fiets gebruikt tijdens jouw wintersportvakantie? Laat hem dan lekker thuis.