Stedendriehoek

Cultuurloterij steunt Paleis Het Loo

APELDOORN – De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan museum Paleis Het Loo met vijf jaar. In de periode 2018 tot en met 2022 kan Paleis Het Loo wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor museale aankopen en het verbeteren van de publieksinformatie.

Sinds 2008 heeft Paleis Het Loo ruim 4 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In 2017 is de samenwerking geëvalueerd, waarna de positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij is overgenomen. Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “Museum Paleis Het Loo en de loterij zijn al bijna tien jaar partners van elkaar. En met succes. Veel van onze deelnemers gaan graag naar de tuinen, het paleis en het museum. Paleis Het Loo heeft de komende jaren een mooie uitdaging en wil na de verbouwing een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Met de verlenging van ons partnership willen wij dat ook graag overbrengen aan alle BankGiro Loterij VIP-KAARThouders.”

 

Michel van Maarseveen, directeur Paleis Het Loo: “Wij zijn heel blij dat de BankGiro Loterij de samenwerking met museum Paleis Het Loo de komende jaren voortzet. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij heeft Paleis Het Loo al veel mooie projecten kunnen realiseren, zoals de terugkeer van ruim veertig Delftsblauwe vazen in onze tuinen en de aankoop van het unieke 17e-eeuwse portret van Amalia van Solms door Gerard van Honthorst.”

 

Meer informatie via paleishetloo.nl/bankgiro-loterij