Stedendriehoek

China verovert de korfbalwereld

APELDOORN – Niet alleen in economisch opzicht ontwikkelt China zich razendsnel, ook op het gebied van – voor China – onbekende sporten, is een inhaalspurt ingezet. Een goed voorbeeld hiervan is korfbal. Als gevolg daarvan oefent de Chinese Nationale Selectie op maandag 18 december tegen KV Apeldoorn.

Het Chinese team is deze dagen in Nederland voor deelname aan de Korfbal Challenge. Een jaarlijks terugkerend toernooi waaraan wordt deelgenomen door de nationale selecties van landen uit de wereldtop. De Chinese selectie verblijft ruim twee weken in Nederland en speelt ter voorbereiding op de Korfbal Challenge een aantal oefenwedstrijden, waaronder dus op 18 december tegen KV Apeldoorn in Sporthal Zuiderpark, aanvang 19.00 uur. De toegang is vrij.

Tijdens hun verblijf in Nederland wordt het Chinese team begeleid door Ben Crum, die in het verleden bondscoach was van zowel de Nederlandse nationale selectie als de nationale selectie van China.

 

KV Apeldoorn-coach Daniël Beekmans ziet deze wedstrijd als een prachtige kans voor zijn spelers om zich eens te meten met internationals uit China en als mooie mogelijkheid om het jonge KV Apeldoorn zo op de kaart te zetten in de regio. “Ik hoop dan ook dat veel korfbalenthousiasten uit de regio de weg naar het Zuiderpark weten te vinden. Spelen tegen zo’n tegenstander in een volle bak. Mooier kan haast niet.”