Stedendriehoek

Binnenstad zet in op groen

APELDOORN – De binnenstad van Apeldoorn kleurt sinds vorige week groen. Voor een periode van twee jaar worden alle straten in de binnenstad aangekleed met een fris kleurenpalet aan bloemen in de vorm van hanging baskets. Het initiatief is van Stichting Centrum Management Apeldoorn die de belangen behartigt van alle ondernemers in de binnenstad. De stichting zet hiermee een zichtbare stap naar een groenere binnenstad.

Hella Soethof, centrummanager: “Groen is onlosmakelijk verbonden met Apeldoorn en zowel letterlijk als figuurlijk een belangrijk thema voor de binnenstad. Dit doen we door diverse acties: meer groen in de binnenstad door onder andere hanging baskets in alle straten, maar ook door de ontwikkeling van een Green Week.”

Ze vervolgt: “In oktober organiseren we een week waarbij we – met ondernemers – willen inspelen op duurzaamheid en bestaande versus nieuwe initiatieven onder één paraplu gaan verbinden. En, leuk om te melden: ook inwoners van het centrum worden uitgedaagd om de binnenstad zichtbaar groener te maken. Binnenkort kunnen inwoners planten, met een mooie korting, afhalen voor hun balkon, patio of stadstuin.”