Stedendriehoek

Beachvolleybaltoernooi wordt weer familiefeest

Foto: Peter Koldewijn

Foto: Peter Koldewijn

BUSSLOO – ”Beachvolleybal groeit en leeft! Sporten in de natuur kan en is geweldig”, zegt Bé Schuitema. Hij is een van de organisatoren van het jaarlijks terugkerende, populaire Intersport Jonker Primavo Beachvolleybaltoernooi in Bussloo. Volgens Schuitema ‘het belangrijkste evenement van Primavo en een uniek toernooi binnen de Stedendriehoek’.

 

Zondag 5 juni wordt alweer de 24e editie van dit toernooi gehouden. Het immer drukbezochte evenement op het prachtige strand De Paal op recreatiegebied Bussloo belooft ook dit jaar weer een groot familiefeest te worden. Het is jaarlijks met circa vierhonderd actieve spelers het grootste beachvolleybaltoernooi binnen de Stedendriehoek. Zij genieten die dag volop van de ‘gouden combinatie’ zand, zon en water.

Het succesvolle toernooi wordt jaarlijks door de Apeldoornse volleybalvereniging Primavo georganiseerd in samenwerking met hoofdsponsor Intersport Jonker, ook uit Apeldoorn. Schuitema: “Met de organisatie is een team van zeven personen al sinds januari volop bezig. Het mooiste vind ik dat we als slechts derde volleybalvereniging van Apeldoorn, achter Alterno en Dynamo, dit grootste beachvolleybalevenement weer mogen organiseren. Niets is mooier dan dat de sporters met een voldaan gevoel naar huis terugkeren en een topdag hebben beleefd. De 23e editie was ook weer zo’n topdag. Toen mochten wij weer circa 110 teams begroeten. Dat is toch, inclusief aanhang en recreanten, zo’n 600 bezoekers!”

Op het programma van zondag 5 juni staat beachvolleybal voor recreanten, competitiespelers die actief zijn tot en met de promotieklasse en een poule voor divisiespelers 2 tegen 2. Het evenement start al om 9.00 uur en er worden vijfhonderd wedstrijden op 25 volleybalvelden gespeeld. Alle ingrediënten voor een succesvolle dag zijn aanwezig; er is een springkussen voor de  kinderen, dweilorkest De Graapendaelers uit Terwolde zorgt voor de vrolijke muzikale noot en een gratis kopje koffie en een snack voor alle deelnemende beachvolleyballers staat klaar. Schuitema: “Een sterk betrokken hoofdsponsor als Intersport Jonker maakt dit toernooi compleet. We hopen dit jaar op zeker 120 deelnemende teams uit te komen. Dat moet lukken, want het beachvolleybal is nu populairder dan ooit dankzij het succesvolle WK van vorig jaar hier in Apeldoorn en elders in Nederland”, aldus Schuitema. “Graag zouden we de categorie voor divisiespelers 2 tegen 2 bijvoorbeeld uitbreiden van één naar twee poules.”

Elk team is welkom, dus ook bedrijven kunnen zich aanmelden voor het evenement. De inschrijving voor de teams sluit op 22 mei en aanmelden is mogelijk via de website www.beach.primavo.nl. Voor meer informatie, telefoon 06-20106456 (b.g.g.: 055-5787584 of 055-3664845).