Stedendriehoek

BBQ & Outdoor Cooking Masterclasses

APELDOORN – Heb je altijd al willen barbecueën als een echte grillmaster of leren koken op open vuur? Vanaf september kun je de sterren van de hemel leren barbecueën met één van de Outdoor Cooking workshops.

Apeldoornse ondernemer en barbecue liefhebber Sjon de Vries van Maitre Deux Catering kijkt er naar uit om, met zijn team, zijn passie en kennis te delen. “Je kunt eigenlijk alles op de barbecue klaar maken,” legt Sjon uit. “Van het voorgerecht tot het dessert, zelfs het ontbijt is mogelijk. Zelf ervaar ik hoe gaaf het is om op open vuur een maaltijd klaar te maken, zoals een heerlijke stoofpot of vers gebakken brood. Back to basic, waarbij je alles zelf doet en niet afhankelijk bent van de hedendaagse moderne technieken.”

Sinds deze zomer heeft Sjon zijn nieuwe bedrijfspand en bijbehorende tuin volledig omgebouwd tot een culinair centrum. Zodra je aankomt rijden zie je dat dit een bijzondere plek is waar pure ingrediënten, natuurlijke producten en ambacht hoogtij vieren. Niet alleen worden hier ‘gewone’ kookworkshops gegeven, maar ook BBQ & Outdoor Cooking workshops. Deze vinden plaats in de achtertuin; een groene oase waar groepen tot twintig personen verschillende BBQ en Outdoorcooking workshops kunnen volgen. Deze achtertuin, waar je verse kruiden en fruit zo uit de tuin haalt, is helemaal ingericht als buitenkookplaats.

Jeroen van BAST bbq-kokoskool is één van de grillmasters die je kunt verwachten tijdens de workshops. “Wij bieden verschillende workshops aan waar we barbecueën op onder andere een kamado (The Bastard) barbecue, een open grill en ketel barbecues. We vertellen je alles over houtskool en briketten.” Je leert verschillende barbecue technieken en alles over marinades en rubs. “Hoe vaak zie je nog dat mensen zwart geblakerd rauw vlees van de bbq eten of zichzelf en de buren helemaal uitroken? Na het volgen van een van onze workshops is dat verleden tijd en ruil je bijvoorbeeld de speklap in voor een heerlijke Beercan chicken of picanha.” 

Vanaf september kan je in Apeldoorn terecht voor BBQ & Outdoor Cooking workshops. Enkele voorbeelden van deze workshops zijn Kamado basics, BBQ diner en Grill Your Burger. Aanmelden kan via info@maitredeux.nl. Kijk op de website www.maitredeux.nl voor de beschikbare data en informatie. Bellen kan ook: Sjon de Vries (Maitre Deux) 06-26316966.