Stedendriehoek

Astro College op nVolkssterrenwacht Bussloo

BUSSLOO – Op dinsdagavond 8 november staat er een nieuwe activiteit op het programma van Volkssterrenwacht Bussloo: Astro College. Het lijkt op het bekende programma College Tour met Twan Huys. Deze avond is speciaal georganiseerd voor iedereen van 16 tot 21 jaar. Ouders, donateurs en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Net zoals in het programma College Tour is er een gast die centraal zal staan; ditmaal is dat Daniëlle Futselaar, een astronomisch illustrator. Daniëlle zal worden geïnterviewd door Astrid Eeuwes en er wordt ingezoomd op interessante vraagstukken. Vanuit het publiek is er de mogelijkheid om vragen te stellen en actief deel te nemen aan het interview. Dit alles wordt aangekleed met een presentatie waarop haar foto en illustratiemateriaal te zien zal zijn.

Danielle Futselaar is inmiddels een wereldwijd bekende illustrator. Zij maakt in opdracht van bijvoorbeeld NASA en het SETI-instituut de prachtigste afbeeldingen van sterren en planeten bij publicaties en berichtgevingen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe planeet is ontdekt waarover een persconferentie wordt gegeven, krijgt Danielle de informatie over de ster of planeet en illustreert zij hoe dat eruit zou kunnen zien. Waarom doet ze dat? Hoe doet ze dat? Waar bestaat de informatie uit die zij krijgt? Waarom was zij te gast in Amerika en ontmoette zij vooraanstaande wetenschappers? Maar ook, wat heeft haar bekendheid haar allemaal gebracht in de astronomie? Deze vragen zullen in het interview uitgebreid aan bod komen. Het publiek zal toeschouwer en mede-interviewer zijn van een gedreven persoonlijkheid met een bijzondere interesse in astronomie, die dat met haar werk, haar bedrijf Artsource ten uitvoering kan brengen. Er zullen veel mogelijkheden zijn voor het publiek om vragen te stellen en deel te nemen aan het gesprek. Het is de bedoeling dat het een informatieve en toegankelijke avond zal zijn.

De avond begint om 19.30 uur en de entreeprijs is €2,-. Aanmelden is gewenst per e-mail naar info@volkssterrenwachtbussloo.nl . Men ontvangt dan meer informatie en een bevestiging per mail.

Naast deze speciale activiteit is de sterrenwacht iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht en bij helder weer is er gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl  of telefonisch via 0571-262006.