Stedendriehoek

Apeldoorn Trofee 2016 bereikt climax in Orpheus

APELDOORN – De uitreiking van de Apeldoorn Trofee, de jaarlijkse vrijwilligersprijs, wordt op maandagavond 31 oktober gecombineerd met een optreden van de improvisatietheatergroep Op Sterk Water (zie foto).

Tijdens deze bijeenkomst wil de jury vrijwilligers exclusief in het zonnetje zetten door middel van een ‘dankjewel’. Deze gratis toegankelijke en feestelijke vrijwilligersavond begint om 19.00 uur met ontvangst van de gasten. Van 19.30 tot 20.30 uur is de uitreiking van de diverse prijzen. Het optreden van Op Sterk Water duurt van 21.00 tot 22.00 uur, waarna met een afsluitende borrel de vrijwilligersavond wordt afgerond.

De jury van de Apeldoorn Trofee heeft gesproken en de drie nominaties bekend gemaakt voor de prijs van 2016. Het trio kanshebbers wordt gevormd door de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Hospice Apeldoorn en de Interkerkelijke Stichting SchuldHulpMaatje Apeldoorn. Voor de Junior Trofee komen in aanmerking Ewart Boonstra van de Stichting W.H.O.E. en Enzo Volpe van De Goede Zorg. Nieuw dit jaar is de Rabobank Aanmoedigingsprijs. Hiervoor zijn genomineerd: Vier Het Leven, Het S-team en Cliëntondersteuning GGZ (proeftuin).
Dit jaar is het de vijfde keer dat de jury, onder voorzitterschap van wethouder Paul Blokhuis, via sponsoring de Apeldoorn Trofee kan realiseren. “Het is geweldig dat diverse partijen zich enthousiast verbonden hebben aan dé prijs voor vrijwilligers. Naast Theater Orpheus als gastheer zijn de andere sponsoren die, in geld of natura, garant staan voor een feestelijke vrijwilligersavond: Apeldoorn Pakt aan, Atlant Zorggroep, Centraal Beheer, De Goede Zorg, Etiam Consultancy, Gemeente Apeldoorn, Intersport, Nieuwsblad Stedendriehoek, Rabobank Apeldoorn, Rotary Apeldoorn Noord/Zuid, Stimenz, vandeRegie en Vormvisie Apeldoorn. Zij willen samen met de jury de Apeldoornse vrijwilligers bedanken voor hun onschatbare waarde voor onze samenleving”, aldus jurylid Henk van der Ziel.

Voorheen vond de uitreiking van deze prijs op initiatief van de gemeente Apeldoorn plaats, onder de naam Louise de Brauw-Prijs. Van der Ziel: “Na de gemeentelijke bezuinigingsronde in 2011 is dit een particulier initiatief geworden. Nu dus voor de vijfde keer wordt de uitreiking van de Apeldoorn Trofee succesvol gekoppeld aan een ‘dankjewel-event’ op een locatie/moment waar veel vrijwilligers kunnen worden ontvangen. Het primaire doel dat de jury van de Apeldoorn Trofee nastreeft is belangstelling, aandacht en waardering voor de vrijwilligers in Apeldoorn.”

Apeldoorners die actief zijn als vrijwilliger, zijn maandag 31 oktober van harte welkom in de Koning Willem-Alexanderzaal van Orpheus en kunnen gratis tickets bestellen, telefonisch via 055-5270300 of online via www.orpheus.nl/zoeken/?zoekwaarde=apeldoorn+trofee. Er zijn 1.300 tickets weg te geven.
In 2015 ging de Apeldoorn Trofee naar het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Voorzitter Arendo Sturre was er dolblij mee: “De Apeldoorn Trofee is geweldig om te mogen ontvangen. Het geeft vrijwilligers een enorme kick om zo’n blijk van waardering te krijgen.”