Stedendriehoek

Apeldoorn heeft zijn koekje!

APELDOORN – De primeur van het evenement Heel Apeldoorn Bakt kreeg zaterdag een feestelijke apotheose met de uitreiking van de prijzen aan de winnaars in de twee categorieën. Dit gebeurde tijdens de tweede editie van de Keuken Karavaan Apeldoorn op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg.

 

Het aantal aanmeldingen voor de wedstrijd bij het organiserende Nieuwsblad Stedendriehoek overtrof de verwachtingen. Vele thuisbakkers leefden zich uit op hun creatie, die aan diverse criteria moest beantwoorden: stuksgoed van (globaal) tussen de 80 en 120 gram, maakbaarheid, smaak en natuurlijk een mooie naam voor het product. Het winnende product zal op korte termijn in de deelnemende bakkerijen worden verkocht.

De vier Apeldoornse bakkers Peter van der Wal (Bakkerij van der Wal Jolink), Norbert Breden (Bakkerij Breden), Hans Keurhorst (Echte Bakker Keurhorst) en Jan Toet (Bakker Toet) stonden klaar om alle lekkernijen te proeven en te beoordelen op de criteria. Er werd gestreden in twee categorieën: jeugd tot en met 12 jaar en iedereen van 13 jaar en ouder.

Bij de jeugd ging de winst naar Daan Sturre met zijn ‘Kroonjuweeltje’. Het bakkerskwartet was lovend over de prestatie van Daan. Bij de oudere categorie kwam ‘De Zoeterik’ van Wilma van Unnik-van der Waals als beste uit de bus: een donkere laagjeskoek met walnoten. De vier bakkers wisten het zeker: dit was de beste én lekkerste inzending van de eerste Heel Apeldoorn Bakt!

Hier een impressie van de heerlijke dag.