Stedendriehoek

Al elf jaar rennen door Asselsestraat

APELDOORN – Op vrijdag 4 oktober vindt alweer de elfde editie van de jaarlijkse Asselse2mijl plaats. In 2008 werd dit evenement geïnitieerd door bevlogen ondernemers van de Asselsestraat en de Gemeente Apeldoorn ter gelegenheid van het vernieuwen van de Asselsestraat. Tegenwoordig is het een traditie van groot formaat.

Potentiële deelnemers kunnen zich tot dinsdag 1 oktober online aanmelden voor deze supergezellige sportieve avond. Op de dag zelf is inschrijven nog mogelijk, vanaf 17.30 uur, bij het wedstrijdsecretariaat in Koningskind kinderopvang Apeldoorn Sprengenpark, Henri Dunantlaan 6.

Sinds vorig jaar zijn er twee categorieën voor volwassenen: de Asselse2mijl (start om 19.45 uur) en -4mijl (start om 20.15 uur). Om 18.10 uur begint een warming up voor alle kids-categorieën. Om 18.20 uur start de Gorkink Kidsrun van 1 kilometer voor jongens. Om 18.40 uur beginnen de meisjes. Er zijn bij de kindergroepen diverse leeftijdscategorieën: 4 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar.

Om 19.15 uur begint de Asselse0,2mijl QaMP rollatorloop. Deze wedstrijd is voor dames en heren die in het dagelijks leven een rollator gebruiken. Ze worden om 18.45 uur verwacht ter hoogte van de winkel Zit en Relax (Asselsestraat 256). Daar wordt voor gezelligheid gezorgd en bereiden de organisatoren de deelnemers voor op de rollatorloop. Om 19.45 uur begint de Asselse2mijl (3,2 kilometer) voor dames en heren vanaf 15 jaar. De groep begint ter hoogte van Albert Heijn Sprengenpark. Een onderdeel van deze run is de InstalCenter Van Tongeren bedrijvenloop. Om 20.15 uur begint de Asselse4mijl (6,4 kilometer) voor dames en heren vanaf 15 jaar.

De Gorkink Kidsrun voor jongens en meiden is dit jaar weer gratis, net als de deelname aan de rollatorloop. Voor de Asselse2mijl zijn de inschrijvingskosten 5 euro per persoon. De inschrijvingskosten voor de Asselse4mijl bedragen 6,50 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.asselse2mijl.nl .