Stedendriehoek

5-sluizentocht vanuit Vianen

EPE – In de maanden april tot en met augustus organiseert SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe verschillende activiteiten voor 50 plussers uit de Gemeente Epe. Een programmaboekje is vanaf eind maart verkrijgbaar bij het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe.

Op dinsdag 22 augustus is er een bustocht naar de 5-sluizen vanuit Vianen. Vanuit de passantenhaven in Vianen vertrekt u met Partyschip Domani, via het Merwedekanaal naar de sluis van Vianen richting de Lek. Deze steken we over naar de Koninginnesluis van Vreeswijk en hier schut u naar binnen en vaart u door Oud Vreeswijk over het Merwedekanaal. Bij Jutphaas gaat u de Zuidersluis in om naar het Amsterdam-Rijnkanaal te schutten. Hier doorheen ziet u voor u de Noordersluis die verder gaat door Utrecht en aansluit op de Vecht naar Muiden. Dan gaan we stuurboord uit, het Amsterdam- Rijnkanaal op en aansluitend via het Lekkanaal naar de grote Beatrixsluizen bij Vreeswijk.

In de Beatrixsluis kan het drukker zijn, vanwege de grote van de nieuwste binnenvaartschepen. Dit is erg indrukwekkend omdat we tussen deze schepen doorvaren. In de Beatrixsluis schutten we terug naar de Lek om deze weer over te steken naar de sluis van Vianen en zo weer terug te keren naar de opstapplaats in Vianen. Aan boord krijgt u twee maal koffie of thee met gebak. Neem een lunchpakketje en drinken mee. Om omstreeks 18.15 uur eindigt de middag. Voor meer leuke uitjes zie onze website: www.swo-epe.nl 

Vertrek Retailpark de Poort van Epe om 12.00 uur. De kosten zijn € 36,75 incl. het genoemde. Voor informatie kunt u bellen: SWO/E 0578-620988.