Stedendriehoek

3K: Kunst, Koeien en Kultuur

KLARENBEEK – Op zondag 10 september vindt de tweede editie van het Klarenbeekse 3K Festival plaats. Tijdens deze – door Klarenbeekse ondernemers georganiseerde – dag draait alles om Kunst, Koeien en Kultuur.

Het Dokter Blok Plantsoen wordt wederom omgetoverd tot een waar festivalterrein met alle benodigde ingrediënten voor een aantrekkelijk festival voor jong en oud. Tussen 14.00 en 23.30 uur kan het publiek genieten van muzikale en creatieve acts, sfeerkramen en culinaire hoogstandjes, met aan het einde een spectaculaire afsluiter met Charly Lownoise en De Kraaien.

Een festival is natuurlijk niet compleet zonder festivalfood. Daaraan is bij het 3K Festival dan ook geen gebrek. Al proevend kan het publiek genieten van veel muzikaal entertainment en kunstzinnig vermaak, natuurlijk allemaal herleidbaar naar de 3 K’s: Kunst, Koeien en Kultuur. Waarbij cultuur voor de gelegenheid met een K geschreven wordt. Een boordevol programma waardoor het publiek zich op een parade waant en de toegang is gratis.

 

Aantrekkelijk programma

Het 3K Festival wordt onder andere georganiseerd door een aantal Klarenbeekse ondernemers: Johan Lammers (Lammers Support Group), Pier van Spronsen (The WAT Group) en Stéphanie van Stockum (SBC Events & Entertainment). Het evenement is bedoeld voor de inwoners van Klarenbeek en omgeving en natuurlijk ook voor hun familie, vrienden en kennissen. “We hebben wederom een mooi festival neergezet met een aantrekkelijk programma, waar iedereen van kan komen genieten!”, aldus Pier van Spronsen, één van de initiatiefnemers.

“Vanaf 14.00 uur zijn er muzikale en creatieve acts, sfeerkramen, culinaire hoogstandjes, een leuke kindershow, de Catwalk on Fire-outfitshow en een Meet & Greet met Mickey en Minnie Mouse, Bob de Bouwer en Paw Patrol. Verder krijgen we bezoek van de verhalenverteller Kees van Wanrooij, houden we een kleurplatenwedstrijd, is er live muziek van akoestisch duo Stevious, DJ Nik, Danny Panadero, shantykoor De Boezemvrienden en in de avond gaan we dansen met DJ Charly Lownoise en De Kraaien!”

 

Tijdens het festival is er bovendien tussen 14.00 en 18.00 uur een levend-tafelvoetbaltoernooi met gratis deelname. Wie hieraan wil deelnemen met een team, kan een e-mail sturen met de naam van het team, de namen en leeftijden van de spelers, naar jurgen.woudenberg@hotmail.com of bellen met 06-57746795. Het toernooi wordt gespeeld met teams in vier leeftijdscategorieën (onder 9, onder 11, onder 13 en onder 15 jaar) en een team bestaat uit minstens zes personen. Zie voor het volledige programma de facebookpagina facebook.com/3KFestival en de website www.3Kfestival.nl.

 

Sfeermarktkramen

Rondom het festivalterrein op het Dokter Blok Plantsoen worden prachtige sfeermarktkramen geplaatst. Deze kramen bieden plaats voor streekproducten, creatieve gadgets, authentieke snuisterijen of producten die op welke manier dan ook passen bij Kunst, Koeien of Kultuur. Er zijn nog een paar sfeermarktkramen beschikbaar. Belangstellende standhouders kunnen zich aanmelden via e-mail info@lammerssupportgroup.nl.

 

Een aanvullende activiteit bij het 3K Festival is de Nazomertour. Deze Nazomertour begint en eindigt op het festivalterrein en wordt georganiseerd door de Klarenbeekse Ondernemers Vereniging.