112

Woningoverval in Klarenbeek; politie komt met spoed ter plaatse

KLARENBEEK – In een woning aan de Molenweg in het Gelderse dorpje Klarenbeek, is in de nacht van maandag op dinsdag een woningoverval gepleegd, aldus de melding van de politie. De melding kwam rond 03.45 uur binnen. Meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse en kamden direct de omgeving uit. Ook werd er een politiehelikopter ingezet. Deze vloog enige tijd boven het dorp om de daders op te sporen.

De politie heeft de omgeving rondom de woning afgezet. Een buurman verklaarde aan een politieagent dat hij, toen hij even naar het toilet moest, twee mannen zag weglopen. De politie heeft een verklaring van de man opgenomen.

De forensische opsporing is ter plaatse voor verder onderzoek. Dit zal vooral sporenonderzoek zijn en het vaststellen van bewijsmateriaal.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een woningoverval heeft plaatsgevonden. Er zouden drie overvallers rond 03.30 uur de woning zijn binnengedrongen. Na de overval zouden zij te voet zijn gevlucht naar een vluchtauto die voor hen klaar stond.

De woning is gelegen aan een weg waar momenteel wegwerkzaamheden zijn. De woning was dus niet met de auto te bereiken en de daders zullen dus de auto geparkeerd moeten hebben in de omgeving van de Molenweg.

Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij de overval.