112

Woningbrand de Sikkel, mogelijk aangestoken

Foto: Persbureau LDGFotografie

Foto: Persbureau LDGFotografie

De brand die maandagavond woedde in een bovenwoning aan de Sikkel in Apeldoorn, is mogelijk aangestoken. De politie doet daar onderzoek naar. Bij de brand raakte niemand gewond. 

Rond 19.45uur werd de brand ontdekt door een omwonende die het brandalarm hoorde afgaan. Toen zij ging kijken zag zij rookontwikkeling in de woning waarop direct het alarmnummer werd gebeld. De brandweer rukte met drie wagens uit waaronder een hoogwerker en een waterwagen. Bij aankomst van de brandweer stond de woning inderdaad vol rook. Naastgelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd. Om binnen te komen moesten de brandweerlieden de deur open breken. Omdat dit in eerste instantie niet lukte moesten zij via een keukenraam naar binnen waarna later de deur kon worden geopend.

De brandweerlieden hadden het vuur na enige tijd onder controle. De woning liep forse rook en waterschade op en zal voorlopig onbewoonbaar zijn. Ook twee andere woningen liepen schade op. Een van de woningen betreft de woning direct onder de woning waar de brand woedde. De woonkamer van deze woning stond vol met bluswater.

De bewoner van de woning waar de brand woedde, was niet aanwezig toen de brand uitbrak. Bij de brand raakte dan ook niet gewond. De bewoners van de ontruimde woningen konden nadat hun woning was veilig verklaard terug naar huis.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie gaat samen met de brandweer onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Echter sluit de politie niet uit dat de brand is aangestoken. Ook omwonenden geven aan dat de kans bestaat dat de bewoner van de woning, de brand zelf zou kunnen hebben aangestoken. Een van hen geeft namelijk aan deze krant aan dat de bewoner al lange tijd voor overlast zorgt en een verwarde indruk maakt. Zij maken zich dan ook zorgen over de toestand van de bewoner en hebben dit al meerdere malen aangekaart bij de woningcoöperatie en de politie. De politie kan verder nog niet inhoudelijk reageren zolang het onderzoek loopt.