112

Dode bij uitslaande brand in stacaravan in Lieren; politie start onderzoek

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

De brandweer werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 01:40 uur gealarmeerd voor een brand in een stacaravan aan de Vinkenkamp in Lieren.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de stacaravan en stond deze al volledig in brand. De brandweerlieden waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de hele stacaravan afbrandde. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere caravans. Wel liep een naastgelegen stacaravan vermoedelijk wat schade op door de hitte.

Op de camping werd na de brand twee honden aangetroffen, volgens mensen die ook op de camping verblijven, zou het gaan om de honden van de bewoonster van de stacaravan. Een hond was door de rook helemaal zwart geworden. Op de camping was onder de enkele mensen die aanwezig waren een aangeslagen sfeer te voelen.

Enige tijd zocht de politie naar de bewoonster van de stacaravan omdat het vermoeden bestond dat zij ook aanwezig moest zijn. Tijdens bluswerkzaamheden vonden brandweerlieden, een lichaam van een overleden persoon. Of het om de bewoonster gaat kon de politie niet zeggen. De identiteit van het slachtoffer moest namelijk nog onderzocht worden aldus de politie.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De twee honden zijn inmiddels opgevangen in de receptie van de camping.