112

Uddel rouwt na dodelijke ongevallen

UDDEL – In een week tijd gebeurden er twee ernstige ongevallen in de omgeving van Uddel. Bij beide ongevallen kwamen twee jonge mannen om het leven, een 26- en 19-jarige man. Het gaat om twee inwoners uit het dorpje in de buurt van Apeldoorn.

Uddel is een dorpje met ongeveer 3000 inwoners en iedereen kent elkaar dan ook wel. Dat er twee ernstige ongevallen gebeuren slaat er dan ook hard in. De twee overleden mannen kwamen en gingen naar dezelfde kerk. Hier werd afgelopen maandag afscheid genomen van de 19-jarige man die dinsdag 3 september om het leven kwam bij een frontale botsing op de Flevoweg tussen Uddel en Harderwijk. Het dorp liep uit een naar de kerk om afscheid te nemen van de man.

Dat het dorp nu afscheid neemt van de 19-jarige man maakt de situatie aan de Uddelerveen er niet minder triest op. Hier kwam afgelopen vrijdag 6 september een 26-jarige jongen om het leven. Hij zat als bijrijder in de auto die werd bestuurd door een 17-jarige plaatsgenoot. Hij raakte zwaargewond. Onderzoek moet nog uitwijzen wat zich precies heeft plaatsgevonden rond 21.30 uur toen de 17-jarige bestuurder de macht over het stuur verloor in een flauwe bocht.

Op de plek van het ongeval aan de Uddelerveen is een gehavende boom te zien en rood-witte linten. Opvallend is dat er geen bloemen liggen op de plek van het ongeval. Een inwoonster liet weten: “Dat past niet bij onze bijhoudende gemeenschap.”