112

Twee woningbranden in rietgedekte panden in de gemeente Apeldoorn

De brand in Uddel. Foto: Luciano de Graaf

De brand in Wenum Wiesel: Bernhard/LDG Fotografie

WENUM WIESEL – De brandweer is zaterdagmiddag druk bezig geweest met het bestrijden van een brand in een rietenkap van een woning.

De brandweer kreeg rond 17.30 uur een melding binnen van omstanders, die zagen dat er rook en vlammen rondom de schoorsteen van een rietgedekte woning aan de Zwolseweg in Wenum Wiesel kwamen. Omdat het om een rietgedekte woning ging rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit. Ook werd er een rietploeg uit Kootwijkerbroek gealarmeerd om te assisteren bij het bestrijden van de brand.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het dak forse schade opliep. Door snel in te grijpen is erger voorkomen. Bij de brand raakte niemand gewond.

Tweede brand

De brand aan de Zwolseweg was niet de eerste rietgedekte woning die vlam vatte. Eerder vandaag moesten meerdere brandweerkorpsen ook al uitrukken voor een zelfde melding aan de Garderenseweg in Uddel. Hier waren brandende delen die uit de schoorsteenpijp kwamen op het rietendak terecht gekomen. Deze delen waren vervolgens in brand gevlogen.