112

Stuk heide gaat in vlammen op te Vaassen; brandstichting niet uitgesloten

VAASSEN – Opnieuw is er een stuk natuur verwoest, ditmaal ging er een stuk van ongeveer 100 bij 50 meter heide in vlammen op langs de Gortelseweg in Vaassen. Het is de tweede keer in een week tijd dat hier brand woedde. Vanwege de droogte werden er meerdere brandweerwagens aangestuurd, eenmaal ter plaatse bleek het gelukkig mee te vallen en konden de eerste blusvoertuigen al vrij snel weer retour.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar brandstichting wordt zeker niet uitgesloten. De forensische opsporing en team brandonderzoek gaan vandaag in de loop van de dag onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand.

Het is inmiddels de twaalfde natuurbrand in ongeveer twee weken tijd in de gemeente Apeldoorn. In bijna alle gevallen vermoedt de brandweer en politie dat er sprake is van brandstichting.

Heeft u iets verdachts gezien rondom de heide bij de Gortelseweg of woont u daar in de buurt en heeft u camera’s aan uw huis hangen, dan kunt u deze informatie wellicht delen aan de politie. Dit kan namelijk erg helpen met het onderzoek.