112

Stedendriehoek 112weekoverzicht; alle 112 verhalen in een overzicht

Dagelijks houden we je op te hoogte van het laatste 112 nieuws in de regio Apeldoorn, hierbij een weekoverzicht van de afgelopen week. Een week met bijzondere incidenten en verhalen.

Woensdag 5 april: Op de Laan van Fasna in Vaassen heeft rond 14.30 uur een frontale botsing plaatsgevonden. Bij het ongeluk raakte een bestuurder gewond. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijdt. De brandweer heeft de deur van de auto moeten verwijderen waarna de gewonde bestuurder kon worden overgedragen aan de ambulancedienst. De man werd nadat hij ter plekke was behandeld, overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Luciano de Graaf

Donderdag 6 april: Door een ongeluk op de A1 bij Ugchelen ontstond er tussen Amersfoort en Apeldoorn een lange file van wel 6 kilometer. Automobilisten moesten rekening houden met ruim een half uur extra reistijd. Bij de aanrijding, die ontstond tussen twee personenauto’s raakte niemand gewond. De twee auto’s liepen forse schade op en moesten door een berger worden afgesleept.

Foto: Luciano de Graaf

Vrijdag 7 april: De politie krijgt een melding binnen van een woningoverval aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. Bij aankomst bleek al snel dat er van een overval geen sprake was. Agenten gingen in gesprek met een van de betrokkenen. Al snel werd duidelijk dat het om een zakelijk conflict ging. Een woordvoerder van de politie liet weten dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht.

Foto: Persbureau LDGFotografie

Vrijdag 7 april: Bij een frontale botsing op de Deventerstraat raakte een kind gewond. Het jongetje werd door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht en behandeld waarna werd besloten hem voor verdere controle over te brengen naar het ziekenhuis. De twee auto’s raakten bij het ongeluk zwaar beschadigd en moesten door een berger worden afgesleept.

Foto Persbureau LDGFotografie

Vrijdag 7 april: Bewoners van een woning aan de Dianalaan wisten niet wat hun mee maakten. Zij roken een brandlucht en niet veel later ging het brandalarm af. Toen zij gingen kijken bleek er brand te zijn ontstaan in de keuken. Achter de koelkast was vermoedelijk kortsluiting ontstaan met brand tot gevolg. De bewoners wisten zich zelf tijdig in veiligheid te brengen en schakelde de brandweer in. Zij waren snel ter plekke en hadden het vuur snel onder controle. De keuken heeft forse brand en rookschade opgelopen.

Foto Persbureau LDGFotografie

Zaterdag 8 april: In de vroege ochtend komt er een alarmerende 112 melding binnen bij de politie. Op de Gentiaanstraat in Apeldoorn zou een conflict zijn uitgelopen in een steekpartij. Zeker zo’n zes politiewagens en een ambulance komen met spoed ter plaatse. Bij aankomst troffen de hulpdiensten twee mannen aan. Een van hen had verwondingen opgelopen aan zijn hand en werd door het ambulancepersoneel ter plekke hier aan behandeld. Beide mannen werden vervolgens door de agenten aangehouden. Of er daadwerkelijk een steekincident heeft plaatsgevonden kon de politie zaterdag nog niet melden. Dat werd nog onderzocht.

Foto: Luciano de Graaf

Zaterdag 8 april: In een loods van Pluim Transport aan de Dijkgraafweg in Apeldoorn hangt veel rookontwikkeling. De opgetrommelde brandweerlieden zijn ruim een uur bezig geweest om de oorzaak te achterhalen. Uiteindelijk bleek een kapotte compressor de oorzaak te zijn geweest. De brandweer heeft het pand geventileerd waarna zij retour naar de kazerne konden.

Foto: Persbureau LDGFotografie

Zondag 9 april: Een paraglider belandde door een nog onbekende oorzaak in een boom tussen de sportvelden op Sportpark Orderbos in Apeldoorn. De brandweer heeft de paraglider doormiddel van een hoogwerker uit de boom weten te halen. De man raakte niet gewond. De parachute van de man raakte wel fors beschadigd.

Foto: John Stevens/LDGFotografie

Zondag 9 april: Op de A50 bij Vaassen is een bestelbusje uitgebrand. De brandweer sloot de gehele A50 af in de richting van Zwolle. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen de vlammen al uit het busje. Bij de brand kwam veel rook vrij. De inzittenden van het busje kwamen met de schrik vrij. De bestelbus kan als verloren worden beschouwd.

Foto: John Stevens/LDGFotografie

Maandag 10 april: Een fietser is bij een valpartij op het fietspad in Hoenderloo zwaargewond geraakt. Vanwege de ernst van de verwondingen werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. De traumahelikopter landde op een stukje heide in de buurt. De gewonde fietser werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets van het slachtoffer is door staatsbosbeheer meegenomen.

Foto: Persbureau LDGFotografie

Dinsdag 11 april: Op de Kleiberg in Apeldoorn is een houten schuur in vlammen opgegaan. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer meter hoog uit de schuur. Ook was er sprake van een behoorlijke vonkenregen. De brandweer schaalde al snel op naar Grote brand en kwam met drie blusvoertuigen en twee waterwagens ter plekke. De brandweer is tot in de nacht bezig geweest met het bestrijden van de brand. De oorzaak van de brand is onduidelijk en kan naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer worden achterhaald gezien er van de schuur niets meer over is.

Foto: Luciano de Graaf

Woensdag 12 april: Een 85 jarige bewoonster van een duplexwoning in Apeldoorn is in de nacht van dinsdag op woensdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht nadat zij door de brandweer uit haar brandende woning werd gered. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brand die ontstaan was in de keuken was korte tijd uitslaand. De brandweer is tot woensdagochtend in alle vroegte bezig geweest met nablus werkzaamheden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto: Luciano de Graaf