112

Politie start achtervolging na melding inbraak in Apeldoorn

Na een inbraakmelding op het industrieterrein in Apeldoorn Noord is de politie iets voor 06.00 uur met meerdere eenheden ter plaatse gekomen. Ook kwamen minimaal twee hondengeleiders ter plaatse. Een van hen zag een grijze Volkswagen Caddy wegrijden en startte direct de achtervolging.

Meerdere eenheden van de politie sloten aan bij de achtervolging. De grijze Caddy met daarin twee inzittenden, beide mannen, reden zich klem op de Steenbokstraat net buiten het industrieterrein. De politieauto die er kort achter zat ramde het voertuig van achteren, waarna het voertuig tot stilstand kwam. De twee inzittenden werden door de politie direct aangehouden. Een van hen bleek lichtgewond te zijn geraakt en werd na controle in de ambulance voor verdere controle en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De andere verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

De politie sloot direct de omgeving van het ongeval af voor het onderzoek. Hierbij kwam ook de VOA ter plaatse.

Ook wordt er onderzoek verricht bij het bedrijfspand waar de inbraak zou hebben plaatsgevonden. Of er daadwerkelijk buit is gemaakt bij de inbraak is onbekend.