112

Politie houdt 26-jarige verdachte aan vanwege bedreiging

APELDOORN – De politie hield vrijdagavond rond 23.15 uur op de Kayersdijk een 26-jarige verdachte uit Apeldoorn aan vanwege een bedreiging. Een paar minuten daarvoor kwamen bij politie enkele meldingen binnen van een conflict op de Rijnstraat. Omdat in de meldingen gesproken werd over mogelijke wapens hadden de agenten hun zware vesten aangetrokken. Bij de aanhouding is gebruik gemaakt van de zogenaamde BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte). Er is verder niemand gewond geraakt.

Op de Rijnstraat trof de politie diverse mensen op straat, waaronder een vrouw die bespoten was met pepperspray. Ook zou zij met een vuurwapen bedreigd zijn. De verdachte van deze bedreiging zou richting de Kayersdijk zijn weggerend. Politieagenten zagen hem op een parkeerplaats bij een auto en zijn meteen tot een aanhouding overgegaan. Bij de man werd onder meer pepperspray aangetroffen. Na zijn aanhouding is de 26-jarige overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.

Van de 27-jarige vrouw is een aangifte opgenomen en meerdere getuigen zijn gehoord. Een agent vond in de omgeving een vuurwapen, die is veiliggesteld voor sporenonderzoek. Ook een hondengeleider heeft met zijn diensthond de omgeving afgezocht. De politie nam twee voertuigen in beslag voor verder onderzoek.

Getuigenoproep

De Districtsrecherche in Apeldoorn onderzoekt wat zich precies heeft voorgedaan. Getuigen van de situatie op de Rijnstraat vrijdagavond, of die in de omgeving (bijvoorbeeld Lekstraat of Kayersdijk) iets bijzonders hebben opgemerkt en nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht om contact op te nemen door te bellen naar 0900-8844. Hetzelfde geldt voor mensen met camerabeelden in die buurt.