112

Politie en brandweer gaan af op inbraakalarm bedrijventerrein

De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een melding binnen van een inbraakalarm aan de Laan van de Maagd, op het industrieterrein in Apeldoorn Noord.

De politie kreeg de melding, samen met de beveiliging, iets voor 03.00 uur. In meerdere ruimtes ging het alarm af van het bedrijfspand Wiejelo en daarom werd de politie met meerdere eenheden met spoed aangestuurd. Terwijl agenten rondom het pand zochten naar mogelijke braaksporen hielden anderen de omgeving in de gaten.

Omdat nog niet zeker was of er mogelijk iets op het dak zou zijn, werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer kwam ter plaatse met een hoogwerker, waarna twee politieagenten en een politiehond in het bakje omhoog gingen om te kijken of er op het dak iets te zien was. Hier werd uiteindelijk niks aangetroffen.

Niet veel later kwam ook de sleutelhouder van het pand ter plaatse. Meerdere agenten en de politiehond zochten in het pand. Er werd in het pand niemand aangetroffen en van een inbraak leek ook geen sprake te zijn. De politie denkt dat een storing in het systeem de oorzaak is.