112

Personenauto brandt volledig uit; brandweer komt met spoed ter plaatse

APELDOORN – Maandagochtend werden in alle vroegte meerdere bewoners van de Soldeniersveld gewekt door een harde knal en een blaffende hond. Toen de bewoners gingen kijken zagen zij een personenauto in brand staan tussen twee bestelbussen in.

De brandweer werd rond 04.50 uur gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst bleek de personenauto compleet in brand te staan. Ook de twee bestelbussen werden door de hitte en vlammen aangestraald. De brandweer wist wel te voorkomen dat de bestelbussen volledig verwoest zouden worden. Desondanks liepen deze wel grote schade op.

Terwijl de brandweer bezig was met het blussen van de brand, namen agenten verklaringen op van buurtbewoners en een aangifte van de voertuigeigenaren. Van de eigenaar van de personenauto zal later een aangifte worden opgenomen.

Volgens buurtbewoners, staat de auto al enkele maanden op dezelfde plek. Verklaringen van de eigenaar en onderzoek zou dit moeten bevestigen. De politie is een onderzoek gestart naar de brand. De forensische opsporing gaat later vandaag verder onderzoek doen.