112

Pakketbus in brand gestoken in Vaassen

De brandweer is zondagavond uitgerukt naar de Riebeeckstraat te Vaassen vanwege een voertuigbrand. Ter plaatse aangekomen troffen zij een bestelbus aan die al volledig in brand stond aan de rechtervoorzijde.

Omwonenden hebben met twee brandblussers nog geprobeerd de brand te doven maar dit lukte niet. De vlammen waren hiervoor te hevig. De brandweer was snel ter plaatse en wist het vuur snel onder controle te krijgen, echter liep het voertuig forse schade op. Zo is onder meer het motorcompartiment uitgebrand en heeft de cabine veel schade opgelopen. In de bus lagen ook enkele pakketjes. Deze lijken  op het oog geen schade te hebben. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Hierbij wordt rekening gehouden met brandstichting, aangezien er bij het rechter voorwiel brandschade te zien was. Ook is er een aanmaakblokje gevonden rond dit wiel. Het aanmaakblokje is in beslag genomen voor DNA en sporenonderzoek.

De bestelauto stond geparkeerd op een parkeerplaats voor de woning van de bezorger, die in deze bus rijdt namens DPD pakketdienst. Door de brand die lijkt begonnen bij de rechter voorband en vervolgens oversloeg naar het motorcompartiment, is de bestelauto gaan rollen waarna deze dwars over de weg belandde. De bezorger was op het moment dat de brand uitbrak niet thuis. De forensische opsporing doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. Zo is onder andere de bestelbus afgesleept naar een depot in Apeldoorn waar op een later tijdstip onderzoek wordt gedaan naar de brand.

De gemeente Epe wordt geteisterd door branden. De politie onderzoekt of er verbanden zijn tussen de branden.

Foto’s Luciano de Graaf