112

Overleden persoon aangetroffen langs weg in Wenum Wiesel

In een berm langs de Wieselseweg in Wenum Wiesel is donderdagochtend een overleden persoon aangetroffen. De politie is een groot onderzoek gestart. De omgeving is ruim afgezet met linten en hekken.

De politie laat via Twitter weten dat zij even voor 08.00 uur een melding kregen dat er een overleden persoon was aangetroffen door een voorbijganger. De voorbijganger schakelde direct de politie in na de vondst. Bij aankomst van de politie bleek het slachtoffer inderdaad al te zijn overleden. Agenten zette direct de omgeving ruim af. De forensische opsporing en de recherchere kwamen ter plekke voor onderzoek.

Rechercheurs in witte pakken lopen momenteel rondom de plek waar het lichaam werd aangetroffen. De omgeving van de vind plek, is afgeschermd met een tent en schermen. Voor het laatst genoemde kwam de brandweer ter plekke.

De politie laat weten nog de gehele middag bezig te zijn met het onderzoek. Zij sluiten momenteel namelijk nog niets uit. Wel melden zij dat het lichaam ‘onder verdachte omstandigheden’ is aangetroffen. Wat dit precies inhoudt is niet bekend. Hierover kunnen zij in het belang van het onderzoek dan ook ‘nog’ niks kwijt. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van een misdrijf of iets anders.

Rond 12.00 uur arriveerde een drone-team van de politie om beelden vanuit de lucht te maken. Zo kregen zij namelijk een beter overzichtsbeeld wat kan helpen in het onderzoek.

Vanwege het onderzoek is de Wieselseweg, een rustig weggetje dat achter Park ’t Loo langs loopt afgezet met hekken.

De politie is direct vanochtend een buurtonderzoek gestart. Buurtbewoners werden gevraagd of zij iets gehoord of gezien hadden en of zij eventueel camerabeelden hadden. De politie laat weten dat mochten er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben, wat wellicht met de vondst van het overleden slachtoffer te maken zou kunnen hebben. Om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.