112

Opnieuw bosbranden in Apeldoorn; politie start onderzoek

Apeldoorn- In de nacht van maandag op dinsdag heeft er opnieuw een bosbrand gewoed. Ditmaal ging er een stuk bos van 200 bij 250 vierkante meter in vlammen op.

De brand woedde in het bos langs de Zuster Meyboomlaan. De brandweer rukte omstreeks 3.15 uur met meerdere voertuigen uit vanwege de droogte, door de droogte kan een klein brandje zich al snel ontwikkelen tot een grote brand. De brandweer van Ugchelen en Beekbergen waren snel ter plaatse bij het bosgebied, echter duurde het wel even voordat zij de brandhaard hadden gelokaliseerd. De brand woedde namelijk midden in het bos.

Bij aankomst van de brandweer waren de meeste vlammen er al wel vanaf. De brandweer heeft nog wel enige tijd lopen nablussen. Volgens de officier van dienst van de de brandweer, is er een groot stuk van 200 bij 250 meter in vlammen op gegaan.

Omdat het niet de eerste keer is dat het er brand is in dit stuk bos en met de reeks natuurbranden van de laatste weken, kwamen er naast de brandweer ook meerdere politiewagens ter plaatse. Ook een speurhond kwam ter plaatse om mogelijke sporen te vinden, helaas zonder resultaat.

De politie gaat uit van brandstichting, eerder op de avond woedde er namelijk ook al een bosbrand langs de Kleiberg in Apeldoorn. De forensisch opsporing van de politie gaat morgen in de loop van de dag onderzoek doen naar de brand. Of er een patroon is met de andere branden is nog onbekend.