112

Motorrijder zwaargewond na botsing met hert in Loenen

Loenen – In het Gelderse dorpje Loenen heeft zaterdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen één motorrijder en één hert. De motorrijder raakte hierbij zwaargewond, het hert overleefde de botsing niet.

De aanrijding vond rond 23.15 uur plaats op de Groenendaalseweg, in het buitengebied van Loenen. De motorrijder kwam met het dier in botsing vlak na de waarschuwingsborden, die aangeven dat je extra goed moet oppassen op overstekend wild.

Omstanders die de motorrijder aantroffen en het ongeval zagen gebeuren schoten direct te hulp. De motorrijder raakte zwaargewond. Voor het slachtoffer, een man, werd zelfs een traumahelikopter gealarmeerd. Deze landde in een weiland, vlak naast het ongeval. De MMT arts heeft zich ontfermd over het slachtoffer. Deze werd uiteindelijk per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het dier welke in botsing kwam met de motorrijder, raakte ook ernstig gewond, zo ernstig dat een boswachter besloot om het beestje uit zijn lijden te verlossen. Het beestje werd door de boswachter afgeschoten. De boswachter nam vervolgens het beestje mee.

De Groenendaalseweg was ten tijde van de afhandeling van het ongeluk afgesloten voor verkeer. Pas nadat de motor, die zwaar beschadigd raakte was afgesleept, kon de weg weer worden vrijgegeven.