112

Man aangehouden na uitschelden en aanvallen agent

Op een balkon van een appartementencomplex aan de Fauststraat in Apeldoorn heeft woensdagavond korte tijd een brandje gewoed.

Rond 17.00 uur zagen flatbewoners rookontwikkeling op een balkon van een appartement op de vijfde etage. De bewoners belden de hulpdiensten omdat zij bang waren dat er brand woedde op het balkon. Dit bleek inderdaad het geval, waarna de brandweer met spoed ter plaatse kwam. Bij aankomst van de brandweer was er rookontwikkeling zichtbaar. De bewoner deed in eerste instantie de deur niet open. Al snel werd duidelijk waarom. De bewoner was niet blij met de komst van de brandweer en dit liet hij dan ook merken door hun uit te schelden.

De brandweerlieden schakelden de politie in omdat de man agressief reageerde. Agenten die ter plaatse kwamen hoorde het verhaal aan. Een agent stak zijn hoofd door een openstaand keukenraam om contact te maken met de bewoner. De man viel plotseling de agent aan waarna deze zijn wapenstok pakte. De agent sloeg meerdere malen richting de man. Hij zou daarbij ook een keer geraakt zijn.

Omdat de man de agent aanviel en hen ook bleef uitschelden werd besloten om de man aan te houden. Dit ging niet bepaald vlekkeloos omdat de deur van de woning op slot was en via het keukenraampje was geen optie. De twee agenten ter plaatse lieten versterking komen. Toen de versterking ter plaatse was kon de man snel worden aangehouden. De man deed na enige tijd uiteindelijk zelf de deur open waarna hij werd aangehouden. Hij werd door twee agenten in een politiebus getild. De man bleef de agenten uitschelden. De man blijft in ieder geval een nachtje in de cel. De recherche zal de man verhoren en de zaak onderzoeken.