112

Heftig ongeluk tussen Otterlo en Hoenderloo politie vind vuurwapen

Otterlo- Bij een ernstig ongeluk op de N304 tussen Otterlo en Hoenderloo. Is een automobilist zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Twee anderen raakten ook gewond en zijn eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. In de zwaar beschadigde auto troffen agenten een vuurwapen.

De hulpdiensten werden rond 18.45 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de provincialeweg tussen Otterlo en Hoenderloo. Eén personenauto en een vrachtwagen zijn bij het ongeluk betrokken. De auto ligt op zijn kop en de vrachtwagen staat tussen de bomen langs de weg. De hulpdiensten rukten na het ongeluk massaal uit waaronder meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over de betrokkenen. Een persoon raakte zwaargewond. Het slachtoffer is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Twee anderen raakten ook gewond en zijn door het ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken en behandeld. Vervolgens zijn ook zij naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens het doorzoeken van de auto troffen agenten in de auto een vuurwapen aan. Hierop werd de omgeving direct ruim afgezet. Eén agent heeft het vuurwapen veilig gesteld. Politiewoordvoerster Amber Maathuis bevestigt dat er een vuurwapen is aangetroffen. Ook werd de EOD gealarmeerd omdat er een vermoeden bestond dat er explosief materiaal in de kofferbak lag. Maar dit bleek uiteindelijk niet het geval.

De N304 is vanwege het ongeluk volledig afgesloten. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en naar het vuurwapen.