112

Fietser gewond naar ziekenhuis na botsing met auto in Apeldoorn

APELDOORN – Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser op de kruising 1e Wormenseweg met de Marchantstraat in Apeldoorn, is een man gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend rond 08.00 uur, nadat een automobiliste rechtsaf de 1e Wormenseweg op wilde rijden maar daarbij een fietser over het hoofd zag. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over het slachtoffer. De fietser, een man, klaagde over onder andere pijn in zijn rug. Het slachtoffer werd lange tijd onderzocht door het ambulancepersoneel, waarna hij voor verder onderzoek en behandeling werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie sloot vanwege het ongeval een deel van de kruising af. Zo konden automobilisten niet rechtsaf slaan de 1e Wormenseweg op. Ook nam de politie een verklaring op van de bestuurster van de auto. Zij was erg geschrokken, maar raakte niet gewond. Nadat zij een verklaring had afgegeven en een blaastest had afgelegd, mocht zij haar weg weer vervolgen.

Gevaarlijk punt

Verschillende omwonenden en voorbijgangers noemen de kruising een gevaarlijk punt. Automobilisten die namelijk rechts of links af willen slaan hebben tegelijkertijd groen met de fietsers. Hierdoor ontstaan vaak gevaarlijke situaties en ‘bijna’ aanrijdingen. Het is dan ook niet de eerste keer dat het hier fout gaat.