112

Diesellekkage na botsing op Kayersdijk in Apeldoorn

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – Een dieseltank van een vrachtwagen scheurde na een aanrijding op de Kayersdijk in Apeldoorn Zuid. De diesel die in de tank zat stroomde enkele tientallen meters over het wegdek.

De hulpdiensten werden rond 10.00 uur gealarmeerd. De politie en brandweer waren snel ter plaatse. Een bestelbus bleek tegen de zijkant van de vrachtwagen te zijn aangebotst tijdens het verwisselen van rijbaan. De klap was zo hard dat de dieseltank van de vrachtwagen scheurde en dat de bestelbus zwaar beschadigd raakte.

De brandweer zorgde ervoor dat de diesel niet weg kon stromen en in putten terecht kwam. Dit lukte door er zand voor te leggen. De brandweer had de situatie al snel onder controle, maar moest wel eerst zorgen dat de dieseltank helemaal leeg was. De brandweer heeft de diesel die nog in de tank zat over gepompt in een grote ton.

Zowel de vrachtwagen als bestelbus moesten worden afgesleept. Vanwege het ongeval waren twee rijstroken enige tijd afgesloten. Rond 11.30 uur was de klus voor zowel de brandweer als berger afgerond.

Bij het ongeval raakte niemand gewond.