112

Clubhuis van tennisvereniging De Manege volledig uitgebrand

APELDOORN – Het clubhuis van tennisvereniging De Manege in Apeldoorn staat volledig in brand. Het pand lijkt niet meer te redden, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

De eerste meldingen van de brand kwamen vannacht rond 03:45 uur bij de brandweer binnen. Er was sprake van een grote uitslaande brand aan de Jachtlaan in Apeldoorn. Bij aankomst blijkt het clubhuis van de tennisvereniging volledig in brand te staan. Op beelden is te zien dat de vlammen metershoog zijn. Er is tevens sprake van flinke rookontwikkeling.

De brandweer rukte met groot materieel uit, waaronder twee blusvoertuigen, een hoogwerker en twee watertankwagens. Even later werd ook nog een derde tankwagen opgeroepen om voldoende bluswater beschikbaar te stellen. De brandweer meldt dat het pand naar alle waarschijnlijkheid niet meer te redden valt.

‘Brand meester’

Iets voor 05:00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer verwacht de komende uren nog wel bezig te zijn met nablussen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat er geen mensen in het tennispand aanwezig waren op het moment van de brand en dat naastgelegen panden niet hoefden te worden geëvacueerd. De kans dat de brand overslaat, is er volgens de woordvoerder niet. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog onbekend. Dit zal worden onderzocht.