112

Brandweer rukt groots uit voor bosbrandje in Woudhuizerbos

APELDOORN – Opnieuw is er een stuk bos verwoest door een brand. Ditmaal ging er een stuk bos in vlammen op langs de Woudhuizermark ter hoogte van de Grote Woudhuis in Apeldoorn.

De brandweer kreeg rond 22.30 uur een melding binnen van een bosbrand en rukte vanwege de droogte direct groots uit. Brandweerkorpsen uit verschillende plaatsen kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleek er een stuk bos, midden in het Woudhuizerbos, in brand te staan. Het ging volgens een brandweerman om een stuk van 15 bij 25 meter. De brandweer kon de brandhaard lastig bereiken, omdat deze midden in het bos zat en de bluswagens niet het bos in konden op dat stuk.

De brandweer wist echter wel de brand snel onder controle te krijgen en voorkwam daarmee dat de brand zich uitbreidde. De oorzaak van de brand is onbekend, echter wordt wel sterk rekening gehouden met brandstichting aangezien dit de 16e natuurbrand is rondom Apeldoorn in zeer korte tijd. De forensische opsporing van de politie gaat vandaag in de loop van de dag onderzoek doen naar de brand. Ook wordt er gekeken of er een verband is met de vorige branden rondom Apeldoorn.