112

Brandweer had het zondagmiddag en -avond druk met ‘storm’ Dennis

Een boom 'leunt' tegen woning aan de Koning Lodewijklaan

Boom valt op bestelbusje

Brandweerlieden zagen een omgevallen boom weg in Vaassen

APELDOORN – Storm Dennis heeft zondagmiddag en -avond voor enige problemen gezorgd in de gemeente Apeldoorn. Zo kon de brandweer meerdere keren uitrukken voor omgewaaide bomen, loshangende dakdelen of takken.

Hieronder een kleine samenvatting van incidenten in de gemeente Apeldoorn;

– Een dakreling was door de harde wind losgewaaid van een woning en kon op de weg belandde. De brandweer uit Hoenderloo werd daarom naar de Krimweg gestuurd om de reling weer vast te maken, zodat er geen gevaarlijke situatie meer was. Na ongeveer 25 minuten kon de brandweer retour.
– De brandweer werd iets voor 17.00 uur gealarmeerd voor een omgewaaide boom aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. Een boom was door de harde wind op een woning terechtgekomen. De brandweer heeft met hulp van een hoogwerker de situatie veiliggesteld en de boom in stukken gezaagd. De gemeente is in kennis gesteld en gaat contact opnemen met de bewoners. Voor zover bekend heeft de woning niet veel schade opgelopen.
– Rond 17.15 uur hoorden bewoners van een woning aan de Mr. Van Hasseltlaan in Apeldoorn een doffe klap. Toen zij gingen kijken troffen zij een boom aan die was omgewaaid op een bestelbusje en tegen hun woning leunde. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de boom in stukken gezaagd. Zowel het busje als de woning lijken er goed vanaf te zijn gekomen. De schrik zat er bij de bewoners in ieder geval wel in.
– Rond 18.00 uur werden brandweerlieden van de brandweer Vaassen gealarmeerd voor een omgevallen boom op een rijbaan langs de Apeldoornseweg in Vaassen. Ter plaatse bleek in een zijweggetje, dat voornamelijk bedoeld is voor fietsers, een boom te zijn omgewaaid. Hierdoor werd de weg geblokkeerd. De brandweer heeft de weg weer vrijgemaakt, waarna zij retour kon. De gemeente neemt de verdere zorg op zich.