112

Brand in loods Apeldoorn

Foto: Persbureau LDGFotografie

Aan de Veenweg in Apeldoorn heeft woensdagavond brand gewoed in een grote loods, met daarin een oliebollenkraam. Er vielen geen gewonden bij de brand, maar de loods en de kraam moeten wel als verloren worden beschouwd, dat schrijft Omroep Gelderland.

De brandweer heeft met twee blusvoertuigen en een waterwagen geprobeerd de naastgelegen loods veilig te stellen, maar moest opschalen naar ‘grote brand’. Ondanks de inzet van nog een waterwagen en een hoogwerker kon niet worden voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen loods.

Rond half acht meldde de Veiligheidsregio dat de oorspronkelijke brand in de loods was geblust. Maar door de hittestraling is een dakbrand op de naastgelegen loods ontstaan. Er kwam een derde blusvoertuig voor assistentie ter plaatse waarna al snel de brand onder controle was.

De brand veroorzaakte geen gevaar, maar wel veel rook in de omgeving, dus de Veiligheidsregio adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.