112

Brand bij afvalverwerker

APELDOORN – In een loods van afvalverwerkingsbedrijf Van Gerrevink aan Sint Maarten in Apeldoorn-Zuid is afgelopen nacht brand uitgebroken. Bij deze brand kwam veel rook vrij, die over het industrieterrein te zien was.

De brandweer werd rond 03.00 uur gealarmeerd en rukte met spoed uit. Bij aankomst zagen de brandweerlieden veel rookontwikkeling, waarna zij op onderzoek uit gingen. Er bleek brand te woeden in een container in de loods. De brandweerlieden hebben gewacht op een medewerker, die de container naar buiten kon rijden zodat de brandweer de brandhaarden kon blussen. Toen de container naar buiten was gereden, werd een deel van het afval, voornamelijk karton en kunststof materialen, met behulp van een kraan uit de container gehaald zodat de brandweer de brand makkelijker kon blussen.
Naast de tankautospuit werd ook een waterwagen gealarmeerd, waardoor er voldoende bluswater aanwezig was. De brandweer had ongeveer een uur de tijd nodig om de brand te kunnen blussen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.