112

Brand aan de Zeis en de Haarhamer in Apeldoorn

APELDOORN – Buurtbewoners van de Zeis en de Haarhamer in Apeldoorn schrokken zich afgelopen nacht wezenloos. Een van die bewoners zag vanuit zijn raam metershoge vlammen en belde de brandweer.

De brandweer werd rond 03.00 uur gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Haarhamer in Apeldoorn. Bij aankomst van de brandweer trof zij in de straat echter niks aan. Wel roken de brandweerlieden een sterke brandlucht en gingen op onderzoek uit. Op een gegeven ogenblik zagen de brandweerlieden rookontwikkeling achter een huizenblok vandaan komen. Als snel werd duidelijk dat er brand was aan de achterkant van een woning aan de Haarhamer.

Toen de brandweer de achterliggende straat in reed (de Zeis), trof zij een grote afvalcontainer aan waar de vlammen al meters hoog uitsloegen. Ook stond er al een deel van een schutting en houten schuurtje in brand.

Een bewoner van de Zeis was inmiddels al begonnen met een blusactie. Hij was namelijk al begonnen met het blussen van de brand met een tuinslang in afwachting van de brandweer. Zij nam het uiteindelijk over en had het vuur snel onder controle.

Agenten ter plaatse namen een verklaring op van de buurtbewoners, dit omdat er hier sprake lijkt van brandstichting.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Zowel de schuur als de schutting liepen behoorlijke schade op.