112

Bewoner aangehouden na uitslaande brand

Foto: Luciano De Graaf

Apeldoorn – De politie heeft een bewoner van de woning aan de Deventerstraat aangehouden. Dit gebeurde nadat er maandagmiddag brand uitbrak in de woning.

Maandagmiddag rond 16.00 uur brak er een uitslaande brand uit in de woning aan de Deventerstraat in de buurt van het centrum van Apeldoorn. Zwarte rookwolken waren van verre afstand te zien. Vijf mensen konden tijdig uit de woning komen maar moesten wel ter plaatse worden behandeld en onderzocht door het ambulancepersoneel. Twee van hen zou uit de brandende woning zijn gesprongen en op een geparkeerde auto terecht zijn gekomen.

De brandweer had moeite met de brand onder controle te krijgen, volgens een brandweerman ter plaatse kwam dat doordat er veel bedden, meubels en alles van hout was gemaakt. Dit zorgde ervoor dat er heel veel hitte binnen was.

Getuigen verklaarden aan de politie iemand te hebben zien wegrennen. De politie zocht direct in de omgeving en stelde bewijsmateriaal vast.

Maandagavond werd de man, de bewoner van de woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand. De politie geeft aan dat er genoeg aanleiding is om aan te nemen dat er sprake is van brandstichting.

Dinsdag heeft de politie bijna de hele dag onderzoek verricht in de woning. Tijdens dit onderzoek knapte een waterleiding waarna de brandweer opnieuw terug kon naar de uitgebrande woning. Ditmaal niet om water in de woning te spuiten maar om er juist water uit te pompen.

Nadat het water uit de woning was gepompt kon de brandweer retour en startte de forensische onderzoekers weer aan hun onderzoek. Resultaten hiervan zijn nog niet bekend gezien het onderzoek nog loopt.