112

Auto’s lopen forse schade op door brand

APELDOORN- Twee auto’s zijn afgelopen nacht fors beschadigd geraakt door een felle brand aan de Eikepagelaan in Apeldoorn. Eén van de twee auto’s brandde volledig uit. 

De brand werd rond 03.00 uur ontdekt doordat een hond aansloeg, toen de bewoners ging kijken waarom de hond aansloeg bleek dat er een auto volledig in brand stond. Meters hoge vlammen en veel rookontwikkeling. De bewoners belden direct 112. Naast de auto die in brand stond, stonden nog twee auto’s geparkeerd. Eén daarvan kon optijd worden weggehaald. De andere liep door de hitte forse schade op. De toegesnelde brandweerlieden wisten wel te voorkomen dat deze auto volledig in vlammen opging, dat geldt niet voor de auto die al volledig in brand stond. Deze brandde volledig uit. 

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, al heeft de politie sterke vermoedens dat de brand zou zijn aangestoken. Zo zou de auto namelijk al enige tijd daar geparkeerd hebben gestaan. De agenten hebben in de omgeving een buurtonderzoek gedaan om onder andere te kijken of er ergens camera’s hangen zodat de camerabeelden kunnen worden bekeken. 

De twee zwaar beschadigde voertuigen zijn afgezet met linten, in de loop van woensdagochtend doet de dienst forensische opsporing van de politie verder onderzoek naar de brand. De auto’s zullen na het onderzoek door een berger worden afgesleept.