112

Automobilist belandt in grote plas langs A50 bij Apeldoorn

APELDOORN – Op Knooppunt Beekbergen (A50/A1) is een Landrover van de weg geraakt en midden in een grote plas gereden. De bestuurder bleek onder invloed.

De man reed op de hoofdrijbaan van de A50 vanuit Arnhem richting Zwolle en raakte ter hoogte van het knooppunt van de weg. Aan de sporen is te zien hoe hij tientallen meters door de berm heeft gereden en daarbij geleidelijk verder van de weg is geraakt, tot hij in het water tot stilstand kwam. Twee passerende automobilisten zijn gestopt voor het verlenen van eerst hulp en zagen hoe de man vanuit het midden van de plas nog is gekeerd en met zijn terreinwagen een stukje terug is gereden naar de rand van de plas, maar toen alsnog in de modder vast kwam te zitten. De bestuurder is na eerste behandeling in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit een eerste blaastest blijkt een indicatie van rijden onder invloed, de politie doet verder onderzoek. Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de verbindingsboog van de A1 vanuit Apeldoorn naar de A50 richting Zwolle afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. De auto is door een berger afgesleept.