112

Autodief slaat op de vlucht en crasht in Apeldoorn

Foto: Persbureau LDGFotografie

Foto: Persbureau LDGFotografie

Een korte maar wilde politieachtervolging met hoge snelheden in Apeldoorn eindigde maandagmiddag in een crash. Niemand raakte bij het ongeluk gewond. De verdachte kon door de agenten worden ingerekend.

Rond 17.30 uur zagen agenten een auto rijden op de Deventerstraat die gesignaleerd stond als gestolen. De bestuurder van de auto ging er bij het zien van de agenten er met hoge snelheden er vandoor. Ver kwam de bestuurder niet. In de Faunastraat enkele honderden meters van de plek waar de achtervolging begon, botste de bestuurder vol achterop een geparkeerde auto. De gestolen auto waarin de verdachte reed raakte dusdanig beschadigd dat deze niet verder kon rijden. Nog voordat de bestuurder kon weg vluchten, werd hij door agenten al in de kraag gevat. De bestuurder, een man van midden dertig, is door agenten overgebracht naar het politiebureau.

Een officier van dienst van de politie liet ter plekke weten dat de bestuurder verdacht wordt van autodiefstal en rijden onder invloed. De recherche doet onderzoek.

Vanwege het onderzoek werd de Faunastraat afgesloten met linten. De twee zwaar beschadigde auto’s zijn door een berger afgesleept.

De inzet van de vele politiewagens trok veel bekijks van omwonenden. Zij kwamen af op de vele sirenes.