112

Auto vliegt al rijdend in de brand; bestuurster raakt niet gewond

HOENDERLOO – Op de Otterloseweg ter hoogte van de Brouwersweg in Hoenderloo is dinsdagmiddag een auto tegen een lantaarnpaal gebotst, nadat deze al rijdend in brand was gevlogen.

De brandweer en politie kregen rond 17.10 uur een melding binnen van een autobrand. De politie was snel ter plaatse, zij was namelijk al in de buurt. Bij aankomst stond de auto volledig in de brand tegen een lantaarnpaal aan. De bestuurster had zich inmiddels zelf in veiligheid kunnen brengen. De brandweerlieden van het korps uit Hoenderloo waren ook snel ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle. Echter moest de auto wel als verloren worden beschouwd.

De bestuurster verklaarde dat ze al rijdend rook onder de motorkap zag komen, waarna al snel vlammen zichtbaar waren. Omdat ze niet kon remmen zag ze geen andere mogelijkheid om de auto tegen de lantaarnpaal aan te zetten, zodat die tot stilstand kwam. De bestuurster raakte niet gewond.

De Otterloseweg was vanwege de brand enige tijd afgesloten. Het verkeer moest dan ook omkeren. Na ongeveer 30 minuten werd de weg weer deels vrijgegeven en regelde de politie het verkeer langs de auto heen.

De auto is door een berger afgesleept.