112

Auto vat vlam op oprit voor woning in Apeldoorn de Maten

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 juli heeft er aan de Poortersveld in de wijk de Maten in Apeldoorn een autobrand gewoed. De auto stond geparkeerd op een oprit voor een woning en vatte door nog onbekende oorzaak vlam. Bij de brand raakte niemand gewond.

De melding van de brand werd rond 00.40 uur gedaan. Buurtbewoners wisten met brandblussers de brand te bedwingen totdat de brandweer ter plaatse kwam. De brandweerlieden namen vervolgens de bluswerkzaamheden over. Door kordaat optreden van de buurtbewoners is voorkomen dat de gehele auto uitbrandde, de brand is nu beperkt gebleven tot de voorkant van de auto.

Wel raakte de auto dusdanig beschadigd dat deze vermoedelijk total los wordt verklaard. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie heeft een verklaring opgenomen en zal een onderzoek startte naar de oorzaak van de brand. Dit onderzoek zal zaterdag in de loop van de dag gaan plaatsvinden.

Apeldoorn werd het begin van het jaar flink geteisterd door autobranden. De laatste maanden bleef het tot een tweetal autobranden relatief rustig.

De brand aan de Poortersveld trok wat bekijks van omwonenden, enkele van hen lag al op bed en kwamen in hun badjas naar buiten om te kijken wat er in hun straat aan de hand was.