112

Auto slaat over de kop bij ongeval op Kanaal Zuid

LIEREN – Bij een forse klapper op Kanaal Zuid tussen Lieren en Eerbeek is zaterdagmiddag een auto over de kop geslagen. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

Het ongeval gebeurde rond 13.45 uur op de kruising Achterste Kerkweg met Kanaal Zuid bij Lieren. Een bestelauto wilde Kanaal Zuid oversteken vanaf de Hanekerweg richting de Achterste Kerkweg, maar zag daarbij een automobilist over het hoofd met een forse botsing als gevolg. De auto die op Kanaal Zuid reed sloeg daarbij over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, ook werden er twee ambulances opgeroepen omdat het nog onduidelijk was hoeveel gewonden er waren. Bij aankomst van de politie en de eerste ambulance bleek het gelukkig, qua letsel, mee te vallen. De bestuurder van de bestelauto en de inzittenden van de personenauto, een man en een vrouw, kwamen met schrik vrij. Ook het hondje dat in de personenauto zat bleef ongedeerd.

Beide auto’s raakten fors beschadigd en moesten worden afgesleept. Vanwege de berging werd Kanaal Zuid enige tijd afgesloten voor verkeer, wat resulteerde in een lange file aan beide kanten. Het is immers ook niet de eerste keer dat hier een ongeval plaatsvond. Vorige maand was het op precies dezelfde plek ook al raak en de maand daarvoor ook al.