112

Auto komt bij eenzijdig ongeval in tuin van hospice terecht

BEEKBERGEN – Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.10 uur op merkwaardige wijze met zijn voertuig in een tuin beland van een hospice aan de Dorpstraat in Beekbergen.

Een omstander zag dat er een éénzijdig ongeval was gebeurd, waarbij de bestuurder op de vlucht sloeg. In de auto zouden twee inzittenden hebben gezeten, een daarvan zou kort na het ongeval het voertuig hebben verlaten, een lachgasfles hebben verstopt en vervolgens de benen hebben genomen. Dankzij getuigen vond de politie de lachgasfles. De andere inzittende bleef bij de auto; het was namelijk ook zijn auto. De jongen die bij de auto werd aangetroffen door de hulpdiensten, is door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht en behandeld aan zijn verwondingen en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De jongen verklaarde aan de politie dat hij de bijrijder was van de auto. Hij zou samen met een jongen die hij kende vanuit Arnhem naar Apeldoorn willen rijden. Op de kruising Dorpstraat en Loenenseweg ging het dus uiteindelijk fout. De bestuurder verloor de macht over het stuur en ramde een muurtje, waarna de auto half in de tuin van een hospice terechtkwam.

De politie heeft van getuigen en van de jongen die bij de auto was verklaringen opgenomen. De politie startte ook nog een korte zoekactie naar de bestuurder die op de vlucht was geslagen.

Of de bestuurder ook onder invloed was van lachgas en/of alcohol is niet bekend.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De zwaarbeschadigde Volkswagen is door een berger afgesleept.