112

Auto in brand op A50 bij Apeldoorn, brandweerlieden houden twee minuten stilte wegens dodenherdenking

Een bijzonder moment voor de Apeldoornse brandweerlieden. Zij kregen even voor 20.00 uur een melding van een autobrand op de A50 bij Apeldoorn. Zij stonden daarom 2 minuten stil tijdens het bestrijden van de brand. 

Even voor 20.00 uur kreeg de meldkamer een melding binnen dat er een Volvo tijdens het rijden op de A50 in brand was gevlogen. De bestuurder kon ternauwernood zijn voertuig verlaten. Hij belde direct de brandweer die snel ter plaatse was. Omdat niet direct duidelijk was aan welke kant de auto stond. Werden zowel de brandweerkorpsen Apeldoorn De Maten als Beekbergen gealarmeerd. De brandweerlieden van de Maten waren als eerste ter plaatse. Bij aankomst stond de voorzijde al volledig in brand. De vlammen waren snel gedoofd maar van het voertuig bleef weinig over. 

Tijdens het bestrijden van de brand, stonden de zo’n 15 brandweerlieden 2 minuten stil. Het werk werd om 20.00 uur stipt, neergelegd. De pomp van de brandweerwagen ging uit en de handen van enkele brandweerlieden gingen uit respect op de rug. 

Na de twee minuten stilte werd het werk weer hervat. Een bijzonder moment voor de brandweerlieden want dit maak je bijna nooit mee, aldus een van hen. 

De verbindingsboog van de A1 naar de A50 was gedurende de bestrijding van de brand afgesloten. De oorzaak van de brand is een technisch mankement. 

Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.