112

15 bestuurders op de bon na rollerbank controle

APELDOORN – De politie heeft vrijdag aan het begin van de avond een grote rollerbankcontrole gehouden op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn.

De politie stond met twee rollerbanken op een parkeerplaats tegenover een Shell tankstation. De controle werd van 18.00 tot 20.00 uur gehouden. Meerdere scooters werden van de weg gehaald en op een rollerbank gezet. De politie reed met meerdere motoragenten rond om de scooters van de weg te halen.

Volgens een agent werden meerdere mensen betrapt op het rijden zonder rijbewijs en het rijden op een scooter die te hard liep. De politieagenten ter plaatse konden niet exact vertellen hoeveel boetes voor de feiten werden uitgeschreven.

Zeker zijn er 15 bestuurders betrapt voor het rijden op een te hard rijdende scooter. Deze bestuurders krijgen een boete en een wok status. Dit betekent dat zij hun scooter moeten laten herkeuren. Ook werd er een persoon aangehouden voor belediging. De jongen reed op een scooter waarvan de agenten dachten dat hij te hard liep. De agent nam om die reden de scooter in beslag. De jongen werkte in eerste instantie mee, maar begon daarna de agent te beledigen. De agent hield hierdoor de jongen aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau aan de Europaweg. Daar is ook zijn scooter heen gebracht voor verder onderzoek. Daarnaast heeft de politie ook meerdere fietsers aangesproken voor het fietsen zonder licht. Zij kregen van de agenten een lampje, zowel voor voor als achter. Een boete bleef voor hen uit.

De politie kijkt terug naar een geslaagde actie.